AtotheNtotheAtotheNtotheAtotheS - that's okay, we'll show you how to bounce

Det blir konstigt hur jag än skriver det. Ananas är helt enkelt ett väldigt konstigt ord. Vem som kom på det var också väldigt konstig. Jag tänker anta att han/hon inte översatte det från engelskans lite mer begripliga och inte alls särskilt konstiga pineapple. (gran/tarr/barrträdsäpple. tänker anta att ananasen - förövrigt ännu konstigare att skriva - växer på ett barrigt träd. orkar ej wikipedia detta.)

Men iallafall.

Idag när jag var på Kiwi (nej inte frukten och nej inte Nya Zealand) så skulle jag handla Ibumetin och ananas. Jag lyckades få med mig ibumetinen, men ananasen glömdes återigen.

MEN! Utanför Spar kom jag på det igen och vandrade glatt in! Så nu har jag äntligen ananas till min ananaspaj.

Och because of popular demand (okej, okej, kanske bara Emilie som ville veta då.) så ska jag nu publicera ananaspajs receptet i min blogg!


ANANASPAJ:

150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl creme fraiche (eller vaniljkesella om man nu av någon anledning råkat köpa det.)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (om man nu inte har det hemma så är det bra om man råkat köpa vaniljkesella istället. just saying)
500 g krossad/bitad ananas som är avrunnen. den ska ej vara blöt. då blir pajen för blöt. capsice?


Gör på detta viset:

Blanda samman smör, socker, vetemjl och bakpulver till en deg i matberedare. har du ej det hemma eftersom ditt kök inte ens har en elvisp är det bara att hugga i med händerna. kladdigt men gott.

Tryck ut degen i en pajform som ser lagom stor ut.

Rör ihop ägget, creme fraichen (eller vaniljkesella!!!), socker och vaniljsocker (bortse från sistnämnda om vaniljkesella redan blivit iblandat). Blanda sen i ananasen som nu inte är jätteblöt och/eller badar i spad längre.

Häll fyllningen i pajformen (OBS! Den form som pajdegen redan finns i. Fyllning och deg skall vara tillsammans och inte i 2 forskellige formar). Sätt in den i mitten av ugnen i ung. 40 minuter. (Kan vara annat. Från ugn till ugn liksom.)

Servera pajen med vanilglass, grädde om du är en tönt eller med VANILJSÅS om du vill leva ett långt och lyckligt liv samt någon gång få rida på en enhörning.

Kommentarer
Postat av: Emme

Bugar och bockar, tackar så mkt :)

Medelsvår? Piece of cake, haha (Jag skrattar själv åt ordvitsen :P)

<3



2011-02-23 @ 20:22:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0